X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Sanal Sunucu (Virtual Dedicated Server)

AnasayfaYazılarSanal Sunucu (Virtual Dedicated Server)

Sanal Sunucu (Virtual Dedicated Server)

VDS yani Virtual Dedicated Server sanal sunucu teknolojisi kısaca, bir sunucu üzerinde birbirlerinden bağımsız bir şekilde birden çok işletim sisteminin bulundurulmasıdır. Tek bir fiziksel içinde yer alan sanal sunucular ile fiziksel sunucuda tamamlanan işlemlerin tümü yapılabilmektedir.

Sistem mekanizması olarak fiziksel sunucular ve sanal sunucular arasında tek bir fark bile bulunmamasına rağmen, fiziksel sunucuların bazen problem yarattığı konularda, yeterli ağ ve fiziksel olanak sağlayan sanal sunucular, kullanıcılar aracılığıyla çok sık tercih edilmektedir.

İlk olarak bir sanal sunucu kurmak için, fiziksel sunucu gereklidir. Fakat bu sunucu kapsamında kurmuş olduğunuz sanal RAM, CPU ve Hard Disk tamamıyla size özel olarak atanır ve sizin kullanımız farklı sanal sunuculardan feyzalmaz. Gündelik yaşamda çoğunlukla sunucularda kullandığımız işletim sistemlerine ilişkin sanallaştırma yazılımları yüklenerek, eş makine ve çalışan işletim sistemi kapsamında iki ya da daha çok farklı işletim sistemleri kurarak işletmek mümkündür.

Sanal sunucu kavramı, donanım kaynaklarının en verimli biçimde kullanılması ilkesi üzerine kurulmuştur. Ortak makine üzerinde birden çok sunucu kurulabilmesi yardımıyla bu kavramı benimseyen şirketler yüksek derecede ekonomik fayda sağlamaktadır.

Sanal Sunucu (Virtual Dedicated Server) Kullanım Alanları

Sanal sunucular çoğunlukla küçük ve orta ölçekli şirketler aracılığıyla, internet sitesi barındırma ve yedekleme, radyo yayını sağlama ve bütün web yazılımlarını tutma hedefiyle kullanılmaktadır. Bir nedenle erişimi engellenen ya da erişilemeyen internet siteleri eğer sanal sunucu kullanıyorsa, sanal sunucu üzerinde yedeklenen internet sitesinin bilgiler ile yeniden hizmet vermeye devam eder.

Sanal sunucuların en değerli niteliklerinden biri de sistem üzerinde otorite hakkının tamamen sizin elinizde olmasıdır. Kurulumu da epeyce basit olduğundan dolayı, sanal sunucu sayesinde internet sitenizde değişiklik ve geliştirme yapmak da basittir ve web siteniz üzerindeki otoritenizden hiçbir kayba uğramazsınız.

VDS Avantajları

  • DS’te RAM, CPU ve disk alanı gibi kaynaklar paylaşımsızdır ve her bir kullanıcıya özel olarak atanır. Kullanıcılar farklı internet sitelerinin kaynaklarını kullanamazlar. Bu yüzden de birbirlerinin performanslarını etkilemezler.
  • Ayrıyeten VDS, root erişimi yardımıyla internet site sahiplerinin sunucu üzerinde daha fazla otorite sahibi olmasını sağlar.
  • VDS’te barınan internet siteleri için gereksinim duyduklarında rahatlıkla kaynak artırımı yapılabilir.
  • VDS trafik dalgalanmaları ile rahatlıkla başa çıkar. VDS üzerindeki internet siteleri trafik yoğunluğu sebebiyle geç yüklenme problemi meydana gelmez.
  • Dedicated sunucudan daha ekonomiktir ve benzer nitelikleri sunar.
  • Talep ettiğiniz güvenlik yazılımını kurmanıza imkan tanır.

Hosting Billing System by WISECP
Top